TALLINNA ÜLIKOOL OSALEB UUES EIT-RAHASTATUD INNOVATSIOONI JA ETTEVÕTLUSE EDENDAMISE PROJEKTIS „UNIcorn“

TALLINNA ÜLIKOOL osaleb uues projektis nimega „Teadmiste ülekanne ülikoolidest ettevõtlusesse - innovatsioonist ükssarvikuteni“. Projekti eesmärk on tugevdada ülikoolide suutlikkust teadusuuringute tutvustamise ja innovatsiooni juhtimisel. Projekti tegevused tugevdavad kõrgharidusasutuste muutunud rolli viimase 10 aasta jooksul: ülikoolid ei ole enam ainult haridus- ja teadusasutused - neilt oodatakse üha enam sekkumist ja kaasaaitamist ühiskondlike väljakutsete lahendamisel. Projektis tulemuste saavutamisel on oluline juhtide ja võtmeteadlaste aktiivne kaasatus konsortsiumi partnerülikoolides jt.

Projekti rahastatakse EIT kõrgharidusasutuse algatusest: Innovatsioonivõime suurendamine kõrghariduse jaoks. Selle Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT) uue algatuse eesmärk on tõsta kõrgharidusasutuste ettevõtlus- ja innovatsioonivõimet.

Selle projekti raames teeme koostööd järgmiste partneritega:

  • Tallinna Tehnikaülikool - juhtpartner
  • Tartu Ülikool
  • Stockholmi Majanduskool Riias
  • TECNALIA Research & Innovation
  • Vilniuse Ülikool

EIT kõrgharidusasutuse algatuse raames rahastatakse projekti esimest faasi 400 000.00 euroga ja see kestab kuni 2021. aasta detsembrini ning positiivsete tulemuste korral pikeneb projekt veel 18 kuuks.

Rohkem infot selle projekti kohta: Silja Lassur, avatud akadeemia arendusprojektide ekspert

Projekti Fact Sheet

UNIcorn