Slavica Revalensia V (2018)

Slavica Revalensia on Tallinna Ülikoolis 2014. aastal asutatud rahvusvaheline eelretsenseeritav ajakiri, mis on pühendatud slaavi uuringutele. Ajakirjas on kolm rubriiki: „Uuringud ja materjalid”, „Kriitika” ja „Bibliograafia”.

Rohkem infot

17 toodet

5,00 €

Lisa soovinimekirja

Lisainfo

Kõrgus 230 mm
Laius 150 mm
ISBN 9772346582052
Lehekülgi 367 lk
Köide Pehme köide
Ilmumisaasta 2018

Rohkem infot

Slavica Revalensia viiendas numbris ootab lugejat 9 materjali. Nende hulgas on näiteks Olga Makarevitši uurimus Nikolai Leskovi seni teadmata retsensioonist John Bunyani raamatu “The Pilgrim’s Progress” („Kristlase usurännak”) venekeelsele tõlkele, seni ilmumata Vladimir Nabokovi artikkel «О поэзии» („Poeesiast”) (Aleksander Dolinin ja Grigori Utgofi publikatsioon) ning 33. osa Roman Timentšiki artiklitsüklist „Anna Ahmatova „Märkmikute” nimeloendist”. Äramärkimist on leidnud Lev Tolstoi 190. sünniaastapäev: number algab Julia Krasnoselskaja artikliga tiibadjutantide protektsioonist Lev Tolstoi elus ja loomingus ning lõpeb Joanna Piotrowska publikatsiooniga „Lev Tolstoi Poolas: Bibliograafilised materjalid (1990–2008)”.

„See number on märkimisväärne mitmel põhjusel, ent ma sooviksin siiski tähelepanu pöörata järgmisele aspektile: just selles numbris avaldatakse koos põhjalike kommentaaridega seni ilmumata ehk siis uus Vladimir Nabokovi teos,” iseloomustab ajakirja viiendat numbrit Slavica Revalensia peatoimetaja Grigori Utgof.

Slavica Revalensia artiklid on venekeelsed, artiklite resümeed on inglise ja eesti keeles.

 

Lae alla

30 toodet samas kategoorias