Tekkinud vead

 

 

Riknenud hoidis


Kunagi ei tohi maitsta hoidist, mis näib riknenud. Enamasti on riknenud hoidis äratuntav enne purgi avamist. Pärm ning roisubakterid tekitavad hoidise sees gaasid, mis survestavad hoidist, punnutavad kaasi ning võivad lõhkuda tihendi. Hästi säilinud hoidise kaas on aga sile. Roiskumisprotsesist annab märku ka purgist tuleb sisin, purgi sees olevad õhumullid (käärimine) ning hoidise ebaloomulik värvus.
Purki avades, tuleb tähelepanu pöörata hoidise ebameeldivale lõhnale ning hoidise pealispinnale, kuhu võib tekkida valge, sinine, must või roheline hallitus. Nähes hallitust hoidise pealispinnas, võib olla kindel, et see on kogu hoidises ning hoidis ei kõlba söömiseks.

Igasuguse riknemise kahtluse korral tuleb mürgituse vältimiseks hoidis ära visata!

iDevice ikoon Tegevus

Uuri luubiga pilte ning tee väliste tunnuste järgi kindlaks, miks need hoidised söögiks kõlblikud ei ole. Luubi aktiveerimiseks klõpsa pildil.

 



Kukeseened võis

 

 


Ploomikompott

J.Tamm, 2009