Page 5 - Tallinna Ülikooli ajakiri
P. 5
andmebaase kui ka väärtuslikke kollekt- sioone ja kogusid (arheoloogia teaduskogu, Juri Lotmani semiootikavaramu).
Kõrgetasemeliste teaduspublikatsioonide arv Tallinna Ülikooli akadeemilise töötaja kohta on samal tasemel Eesti kahe suurima ülikoo- liga. Ülikooli teadlased kuuluvad
mitmete mainekate teadusajakirjade kolleegiumidesse, on hinnatud esinejad nii akadeemilistel konverentsidel, avalikel sünd- mustel kui ka meedias.
Aga mis eriti oluline – Tallinna Ülikooli teadlased ei tee tööd elevandiluust tornis. Esile on tõstetud meie teadlaste panust poliitikate kujundamisse ning valmidust dialoogiks avalikke huve teenivate organisat- sioonidega.
Paljudel juhtudel on teadustöö teravik suunatud nii, et tulemusi saab rakendada eri eluvaldkondade arendamisel, olgu selleks siis koolisüsteemi ja õpetamise, keskkonna, tervise või kultuuri ja loomega seotud küsi- mused ning sõlmkohad. Panustame oluliselt ka kodulinna Tallinna arengusse.
Muutunud väliskontekstist lähtuvalt oleme ümber kujundamas akadeemiliste töötajate karjäärimudelit. Seejuures peame silmas, et see motiveeriks nii rahvusvaheliselt kõrgel tasemel teadustööd kui ka teadlaste panus- tamist õppe- ja ühiskonnasuunalistesse tegevustesse.
TALLINNA ÜLIKOOLI AJAKIRI / NR 12 / KEVAD 2019 5


































































































   3   4   5   6   7