Toit ja disain
Kui soovid toiduvalmistamisele läheneda teaduspõhiselt, mis tuleb kasuks nii restorani menüüde arendamisel ja tipptaseme saavutamisel kui ka võistlustel, on see mikrokraadikava just Sulle sobiv!
Toit ja disain
03.02.2025—16.06.2025
Eesti kolme ülikooli koostöös loodud ühismikrokraadikava
Koostöös Eesti tippülikoolidega – Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli ja Pärnu kolledžiga - oleme välja töötanud professionaalse mikrokraadiprogrammi, mis pakub unikaalset võimalust õppida ja arendada oma oskusi toidutehnoloogia ja disaini vallas. Mikrokraadiprogrammi soovitavad Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed, peakokad Rudolf Visnapuu, Rene Uusmees ja Herkki Ruubel.
Asukoht: Tallinn
Maht: 17 EAP
Keel: Eesti
Registreerumise tähtaeg: 22.01.2025
Õppekava koduleht ja registreerumine
Eesmärk:
Toetada õppijaid toidutehnoloogia alustele tuginedes toitlustusteenuste disainimisel ja arendamisel ning nende muutmisel konkurentsivõimelisemaks.
Sihtgrupp:
Peakokad, kokad, toitlustusjuhid ja inimesed, kes soovivad alustada tegevust toitlustusvaldkonnas
Eeldused:
keskharidus
Teemad:
KTO0300 - Toidu sensoorne analüüs/6 EAP/kevadsemester (TalTech)
LTC0510 - Toidukeemia avaldumine praktikas/6 EAP/kevadsemester (Tallinna Ülikool)
SVPC.02.046 - Toitlustusteenuste disain ja arendus/5 EAP/kevadsemester (TÜ Pärnu kolledž)
Õpiväljund:
Programmis õpid:
• kasutama sensoorse analüüsi meetodeid toidu organoleptiliste omaduste ja kvaliteedi hindamisel, et saada ekspertiks maitsete, lõhnade ja tekstuuride maailmas;
• tundma toidukeemial põhinevaid tehnoloogilisi protsesse ja oskust neid teadmisi rakendada praktilises toote- või teenusedisainis;
• rakendama omandatud teadmisi toitlustusteenuse arendusprojekti tegemisel.
Keel: Eesti
Tunnistus: TalTech tunnistus
Lektor:
Kristel Vene (KTO3000) - TalTech Keemia ja biotehnoloogia instituut Tiina Vänt, Tiina Lõugas (LTC0510) - Tallinna Ülikool Tiina Tamm, Marit Piirmann, Anne Roosipõld (SVPC.02.046) - Tartu Ülikooli Pärnu kolledž
Registreerumise tähtaeg:
22.01.2025 23:59