Haridusblogi

2022. aasta haridusuuenduse valdkonna täiendusõppe tulemused ja populaarsed koolitused

Ülikool teeb kokkuvõtteid 2022. aasta tulemustest ning vaatab otsa numbrilistele näitajatele. Täiendusõppega seotud arvude põhjal võib öelda, et 2021. aastaga võrreldes on osalejate arv jäänud sarnaseks, samas on tulud kasvanud.

Pilt

Kui 2021. aastal oli täiendusõppes õppijate arv 3512, siis 2022. aastal oli osalejaid 3492 inimest. 2022. aasta haridusuuenduse valdkonna täiendusõppe prioriteedid on seotud peamiste väljakutsetega Eesti haridussüsteemis. Õpetajate järelkasvu toetamiseks korraldas haridusinnovatsiooni keskus kvalifikatsioonita õpetajatele suunatud koolitusi “Eelkoolipedagoogika”, “Klassiõpetaja I kooliastmes” ja “Pedagoogika - õppimisest ja õpetamisest alustavale õpetajale”. Uue võimalusena pakkusime koolitusi õpetaja abidele koolides ja abiõpetajatele lasteaedades.

graafik

 

 

 

 

 

 

 

Oluliseks positiivseks suundumuseks on pikemaajaliste koolituste mahu suurenemine juba teist aastat järjest. Pikemale ajale jaotatud õppimist peetakse eri uuringute põhjal tõhusamaks õppimise viisiks õpetajatele.

graafik

 

 

 

 

 

 

 

 

Seoses üleminekuga eestikeelsele õppele viisime 2022. a läbi mitmeid kursuseid - "Eestikeelne õpetaja vene õppekeelega rühmas", "Eesti keele õppe toetamine mitmekultuurilises lasteaias", "Eesti keele kasutamise võimalusi lõimitud tegevustes lasteaedades".
 

HIKi koolitused