toit

Kas teadsid, et Eestis tekib ligikaudu 167 000 tonni toidujäätmeid aastas? Pea poole neist toidujäätmetest moodustab kodus ära visatav toit. Kuidas on olukord sinu kodus, hea kolleeg, eriti jõuluajal?

Võta sel jõulukuul vastu väljakutse „Null-toidujäätmeid minu kodust“. Leia loovaid võimalusi veel kvaliteetsete toidujääkide kasutamiseks teiste roogade valmistamisel. Näiteks purusta lauale seisma jäänud piparkoogid koogipõhjaks või tee neist kihiline magustoit. Alles jäänud koogitükid purusta ja sega pehme jäätisega. Tahkunud kringlitükid sobivad hästi maitsva saiavormi tegemiseks. Salati ja/või praejääkidest säti aga kokku moodne kausitoit (poke bowl).

Kui kohe maitsvaid mõtteid pähe ei tule, siis otsi inspiratsiooni internetimaailmast.

Pre-holiday Challenge

Did you know that about 167 000 tons of food is wasted in Estonia every year? Approximately half of this amount is produced in our homes. What is the situation, dear colleague, in your household?

This Christmas, take up the Zero Food Waste in My Home challenge. Find creative ways to use food leftovers that are still of quality to make new dishes. For example, crush gingerbread cookies to make a crumble base for a cake, or use the crumble as a base for a layered dessert. If you have some cake left, then mix it up with some gelato. Stale pieces of sweet'n'soft pretzel can be added to oven pan pastries. The leftovers from salads or main courses can be compiled to a fashionable poke bowl.

If delicious ideas escape you, then a little bit of googling might feed your culinary muses.