Õunastruudel

Koolituse kood LTC0542/2

Registreerimise tähtaeg

Maht 4 akadeemilist tundi

Minimaalne osalejate arv 10

Koolituse hind 60 EUR

Koolituse lõpetamisel väljastatav dokument Tõend

Koolitajad Tiina Vänt

Koolitusjuht

Õunastruudli õpituba

Loodus- ja terviseteaduste instituut

Kulinaarne elamus, mis ühendab traditsiooni ja teaduse. Valmistame imeõhukese struudlitaigna ning sinna sisse maitsva õunatäidise!

17.30 - 20.00

Koolituse kood LTC0542/2

Registreerimise tähtaeg

Maht 4 akadeemilist tundi

Minimaalne osalejate arv 10

Koolituse hind 60 EUR

Koolituse lõpetamisel väljastatav dokument Tõend

Koolitajad Tiina Vänt

Koolitusjuht

Küpsed õunad, soojendav kaneel ning peaaegu läbipaistev tainas – Apfelstrudel on põhjus, miks Austria pagarikunst endiselt legendaarne on. Tallinna Ülikooli Teadusköök kutsub Sind – tegusa, uudishimuliku toiduhuvilise – võtma hetk iseendale ja avastama, kuidas klassikaline retsept muutub väikeseks köögilaboriks.

Miks tulla?

  • Maitse & nostalgia – toome kööki vanaemade retsepti, kuid lihvime selle ülikooli tasemel täiuslikuks.
  • Teadlik kokkamine – uurime gluteeni võrgustiku tekkimist ja Maillardi reaktsiooni, mis loob krõbeda, kuldse kooriku.
  • Praktiline oskus – venitad tainast nii õhukeseks, et saad selle alt ajalehte lugeda.

Kui sa kord näed ja lahti mõtestad, kuidas jahuvalkudest tekib gluteenivõrgustik, kuidas tärklis paisub ja Maillardi reaktsioon magusa aroomipilve vallandab, mõistad, et retsept on vaid stardipunkt. Teadmine „miks“ ja „kuidas“ annab sulle laborikindla loogika, millega leiad igale taignale õige niiskuse, temperatuurirežiimi ja küpsemisaja, olgu see siis croissant’i kihistamine, pitsapõhja õhuliseks puhastamine või gluteenivaba koogi tekstuuri päästmine. Just see süstemaatiline arusaam eristab intuitiivset kodukokka meisterpagari tasemest: sa ei jookse enam juhuslike nippide järele, vaid ehitad iga uue küpsetise teadliku katse-analüüsi-täienduse tsüklina üles. Õpetuse hindamatu väärtus peitub seega ülekantavas oskuste pagasis – üks struudlitund täna, kuid kümned enesekindlad retseptikatsetused homme.

Õpid töötoas

  1. Valima õiges happesuse-magususe suhtes Eesti õunakultuure.
  2. Kasutama professionaalseid töövahendeid ja võtteid, mis lihtsustavad kodust küpsetamist.
  3. Segama ning venitama traditsioonilist struudlitaignat ilma rebenemiseta.
  4. Hindama küpse koogi tekstuuri ja maitset sensoorse analüüsi põhimõtete järgi.

Logistika

  • Kestus: 2,5 tundi
  • Asukoht: Tallinna Ülikooli Teadusköök, Narva mnt 25
  • Hind 60 eur sisaldab
    Sisaldab vajaminevaid õppematerjale, toorainet, retseptikaarti struudlit, kohvi-teed, pakendid toodete koju viimiseks.

REGISTREERI OSALEMA SIIT