
Süsivesikute salamaailm - ideid aineõpetajatele
Loodus- ja terviseteaduste instituut
15.30 - 18.00
Õpitoa eesmärk saada ideid ja praktilisi võtteid, kuidas lõimida süsivesikute teemat põnevalt ja arusaadavalt ainetundidesse.
Õpituba on on oodatud osalema II ja III kooliastme õpetajatele, kes soovivad süsivesikute teemat praktiliselt ja põnevalt õppetöös käsitleda. Õpitoas arutleme, kuidas süsivesikud jaotuvad, milline on nende ehitus (liht- ja liitsuhkrud) ning millistest toorainetest suhkrut valmistatakse.
Õpitoas käsitleme ja teeme:
Õpitoas saad teada süsivesikute jaotustest ja süsivesikute rollist toiduvalmistamisel.
Õpid siduma saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.
Süsivesikute jaotumine, ehitus (liht- ja liitsuhkrud) ja eri suhkrute tootmine. Milline on suhkrute roll toitude maitses ja tekstuuris. Teeme maitse, lahustuvuse ja sulamistemperatuuriga seonduvaid katseid. Katsete tegemise käigus valmib midagi ka ühisele toidulauale. Õpitoas saab ideid ja näiteid, mis sobivad hästi loodusainete, terviseõpetuse või kodunduse tundidesse.
Õpituba juhib
Jaana Taar
Tallinna Ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Osaleb õpetajakoolituses ning lisaks on aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ning erialaste töötubade läbiviimisel
Õpituba toimub
Ülikooli Teadusköögis (Mare õppehoone, Uus-sadama 5, M-121)
Osavõtumaks
58 EUR osaleja kohta.
Sisaldab vajaminevaid õppematerjale, tooraineid ja kohvi-teed. Koolitustõendid mahus 3 ak h.
Maksmine toimub esitatud arve alusel.