Konverents

Koostööfestival "Kõik söögiks!"

14.11.2019 kell 09.00 - 18.00

Lisa kalendrisse

iCal calendar

Inimkonna ees on järgmisel kümnendil suured ülesanded ja olulisemaks võtmesõnaks on saanud toiduainetööstus, mida survestab nii kliimamuutus, rahvastiku areng ja vananemine kui ressursside piiratus.  Kuivõrd tasakaalustatud on meie toidulaud?

Millised on tervislikud toiduained, kuhu liigub mahetoidu ja supertoidu tootearendus ning millised peaksid olema keskkonda säästvad pakendid ja  jäätmekäitlus tulevikus? Nii nendele kui ka teistele küsimustele pakub vastuseid ADAPTERi koostööfestival, mis selle aastal kannab nime „Kõik söögiks!“.

PÄEVAKAVA

9.30-10.00 Registreerumine

10.00-10.15 Avasõnad  – Erik Puura, Tartu Ülikool; Veljo Ipits Eesti Toiduainetööstuse Liit

10.15-10.45 Ettekanne “Maailmamajandus ja toidutööstus”, Urmas Varblane, TÜ

I TOOTMINE 
Tõde ja õigus toidu tootmises

10.45-11.15 Ettekanne “Kas öko on öko ja mahe on mahe?”, Kristiina Laanemets, Eesti Taimekasvatuse Instituut 

11.15-12.15 Paneeldiskussioon rahvastikule toidu tagamise, konkurentsi ja tarbija eelistuste, toiduohutuse ja toidu autentsuse teemadel.    

Panelistid: Uko Bleive (EMÜ), Tõnu Püssa (EMÜ), Liis Lutter (BioCC OÜ), Pille Pokk (AS Sangaste Linnas), Helen Arusoo (Organic Estonia), Erika Pääbus (Andre Farm OÜ), Kristiina Laanemets (ETKI). Panelistidega saad lähemalt tutvuda siin.

Moderaator: Ildar Nisamedtinov, TalTech

12.15 – 13.15 LÕUNA 

II KESKKOND
Toidu ja keskkonna omavahelised seosed, saasteained ja nende mõju

13.15-14.15 Ettekanne “Mis on toidul ringmajandusega pistmist?”, Mait Kriipsalu, EMÜ

14.15-14.45 Paneeldiskussioon  ring- ja biomajanduse, jäätmete ning pakendite teemal.  

Panelistid: Harald Kitzmann (TKTK),  Mihkel Kangur (TLÜ), Markus Vetemaa (TÜ), Katrin Bats (Rimi Eesti AS), Taavi Tikk (Estiko Plastar AS). Panelistidega saad tutvuda siin.

Moderaator: Mait Kriipsalu (EMÜ)

14.45-15.15 KOHVIPAUS

III TOITUMINE
Maitsev ja keha vajadustest lähtuv tuleviku toit – tegelikkuseks saav fantaasia

15.15-16.15  Ettekanne “Tervisliku toitumise tänapäevased väljakutsed.”, Kersti Erlich-Peets (BioCC)

16.15-16.45 Paneeldiskussioon teemadel personaliseeritud toit, tarbimisharjumused ja tervislikkus, tooraine trendid.

Panelistid: Toomas Silla (TFTAK), Raivo Vokk (TalTech), Elin Org (TÜ), Triin Kõrgmaa (AS Salvest), Külli Holsting (Eesti Toitumisnõustajate Ühendus), Krista Kalbin (Valio Eesti AS), Kersti Erlich-Peets (BioCC). Panelistidega saad tutvuda siin.

Moderaator:  Ene Viiard (TFTAK)

16.45-18.00  Festivali lõpetamine – kokkuvõtted, sotsialiseerumine

Päeva moderaator on Tõnis Niinemets