Koolitused ja õpitoad
Algavad hiina kultuuri täiendõppe kursused:
PS! Saadame iga kahe kuu tagant Hiina täiendkoolituste infokirja, infokirja saamiseks kirjutada konfutsiuseinstituut@tlu.ee.
Hiina kokaklubi ehk "Teadmisi Hiina toidukultuurist" CIC0001 |
Kirjeldus |
Koolitajast |
|---|
|
09.09 Hunani köök: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama Hunani provintsi roogasid, nagu Esimees Mao punaselt hautatud sealiha 毛氏红烧肉, wokitud tšillipiprad suitsutatud tofuga 青红二荆条炒香干 ning wokitud käsitsi rebitud kapsas 手撕包菜. Fookuses on värskete tšillide kasutamine ja sügavad umami-maitsed. | Huang Xiaoxin | ||||
|
25.09 Suzhou ja Hangzhou köök: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama Suzhou ja Hangzhou roogasid, nagu Läänejärve äädikakala 西湖醋鱼, Dongpo sealiha 东坡肉 ning lootosjuure supp 莲藕汤. Fookuses on magusa ja soolase tasakaal, aeglane küpsetamine ning peen serveerimine. | Huang Xiaoxin | ||||
|
07.10 Põhja-Hiina maitsed: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama Põhja-Hiina roogasid, nagu Põhja-Hiina pelmeenid 饺子, lambaliha vardad 羊肉串 ning kevadsibula pannkoogid 葱油饼. Fookuses on taignapõhised toidud, grillimine ja tugev küüslaugumaitse. | Liao Kaijun | ||||
|
23.10 Kantoni stiilis suupisted: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama kantoni stiilis suupisteid, nagu krevettidega Har Gow pelmeenid 虾饺, sealihatäidisega Siu Mai 烧卖 ning Char Siu aurukuklid 叉烧包. Fookuses on aurutamistehnikad, pelmeenide voltimine ja bambusaurutite kasutamine. | Liao Kaijun | ||||
|
04.11 Hiina taimetoidud: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama Hiina taimetoitusid, nagu vegan Mapo tofu 麻婆豆腐(素), mungakloostri köögist pärit Buddha’s Delight 罗汉斋 ning täidetud ja praetud baklažaan素炸茄子盒. Fookuses on liha asemel maitseküllased taimsed koostisosad ja tekstuuride tasakaal. | Huang Xiaoxin | ||||
|
20.11 Sichuani sügismaitsed (vegan): |
Kursusel õpivad osalejad valmistama sügiseseid taimetoiduroogasid Sichuani köögist, nagu vegan Mapo tofu (seenetäidisega) 麻婆豆腐, vürtsikalt hapud wokitud kartuliribad 酸辣土豆丝 ning kuumkuivatatud rohelised oad 干煸四季豆. Fookuses on tugevad maitsed, tšilli ja pipra tasakaal ning kuumtöötlemise oskused. | Huang Xiaoxin | ||||
|
02.12 Hiina kodused toidud: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama traditsioonilisi koduseid Hiina roogasid, nagu tomati ja munaga stir-fry 番茄炒蛋, punaselt hautatud sealiha 红烧肉 ning äädikaga wokitud kapsas 醋溜包菜. Fookuses on lihtsad, lohutavad maitsed ja igapäevased toiduvalmistamisvõtted. | Sun Qinshang | ||||
|
16.12 Talvine pööripäev ja pelmeenipidu: |
Kursusel õpivad osalejad valmistama talvise pööripäeva pidustusteks traditsioonilisi Hiina roogasid, nagu Põhja-Hiina stiilis pelmeenid sea- ja hiinakapsatäidisega 猪肉白菜饺子, omatehtud kastmed 自制蘸料 ning vürtsikas hapukas supp 酸辣汤. Fookuses on ühine pelmeenide valmistamine, soojendavad maitsed ja Hiina talvepühade toidukultuur. | Tian Hong |
Hiina teekultuur teoorias ja praktikas CIC0013 |
Kirjeldus |
Koolitajast |
|
|---|---|---|---|
|
21.06 "Suvine Pööripäev" |
21.06 "Suvine Pööripäev": Kursuse jooksul maitstakse teesid, mis on inspireeritud "Suvisest Pööripäevast", päikesetähest, mis tähistab kõige pikemat päeva ja suve energia tipptaset. See periood on täis maksimaalset päikesevalgust, mil loodus on oma täiuslikkuses ja elujõulisuses ning maa naudib päikese soojust. Teed, mida proovitakse, mis on korjatud just sel hooajal ning need peegelduvad suve intensiivsust ja külluslikkust. Tuntud oma julgete, eredate maitsete ja värskete, lillelõhnade poolest, püüavad need teed kinni päikesepaisteliste päevade olemuse. |
Sissejuhatus hiina võitluskunsti Taiji CIC0015 |
Kirjeldus |
Koolitaja |
||
|---|---|---|---|---|
|
Toimumise aeg: 01.09.2025-12.12.2025 TLÜ üliõpilastele tasuta. |
Kursuse läbinud osaleja on paremas füüsilises ja vaimses vormis, oskab põhilisi Taiji quan'i elemente, mõistab iga elemendi enesekaiste aspekti, keha on paindlikum, siselihased on treenitud, kõõlused ja liigesed on tervemad, oskab Taiji quani elemendi vormi. |
Kristiina Kraft | ||
Hiina võitluskunst: Taiji CIC6062/2 |
Kirjeldus |
|
|
Koolitaja |
|
Toimumise aeg: 01.09.2025-12.12.2025 TLÜ üliõpilastele tasuta. |
Kursus on mõeldud neile, kes on juba taiji algkursuse läbinud ning soovivad oma oskusi edasi arendada. Õppetöös süvendatakse teadmisi Hiina sisemisest võitluskunstist, arendatakse keha ja meele vastupidavust ning harjutatakse taiji mõõgaga, mis toob liikumistesse rohkem täpsust ja voolavust. | Kristiina Kraft | ||