EXU

STARTERtallinn stardib taas 14. septembril 2023

Tudengimeeskondade ettevõtlusproramm STARTERtallinn, mille viimatise hooaja Grand Prix võitis Tallinna Ülikooli võistkond UPIT, alustab taas 14. septembril.

STARTERtallinn 2023 sügishooaja avaüritus

Tudengimeeskondade ettevõtlusproramm STARTERtallinn alustab oma ajaloo viimast semestrit avaüritusega, mida juhib Jüri Muttika, 14. septembril 2023 kell 14.00 TTÜ Tudengimajas (Ehitajate tee 5, Tallinn).

Kui sul on huvitav ja innovatiivne äriidee, aga sa ei tea, mida edasi teha või isegi kui sul ideed ei ole, tule ikka Edu & Tegu STARTERtallinn avaüritusele - äkki leiad seal ideega meeskonna, kellega ühineda või hoopis idee, mida arendama hakata ja omale võistkond kokku saada.

Avaüritusel tegeldakse ideede genereerimise ja meeskondade loomisega, samuti on oodata mitmeid inspiratsioonikõnesid ekspertidelt erinevatest eluvaldkondadest: loomemajandusest ringmajanduseni, linnaruumist tulevikumeediani, tervisetehnoloogiast tulevikuhariduseni.

STARTERtallinn on sügissemestri kestev programm, mille vältel on tudengimeeskondadel võimalik arendada oma äriideele välja ärimudel. Tasuta töötoad, mentorkohtumised ja koolitused päädivad võistlusega, kus on mitmeid ahvatlevaid auhindu oma idee edasiarendamiseks.

STARTERtallinn 2023 sügiskava

STARTERtallinn toob kokku tudengid kuuest ülikoolist: Tallinna Ülikool, TalTech, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia, Estonian Business School ja Ettevõtluskõrgkool Mainor.

Tutvu avaürituse täpse kavaga Edu & Tegu STARTERtallinn facebookilehel. Avaüritusel osalemiseks ja programmiga liitumiseks registreeri ennast STARTERtallinn kodulehel.

Kevadhooaja peaauhinna võitis TLÜ võistkond UPIT

STARTERtallinn kevadhooaja finaalis võitis Grand Prix auhinna Tallinna Ülikooli meeskond Upit koosseisus Triinu Roosvalt, Riina Näälik ja Marit Lillenberg. TLÜ Haapsalu Kolledži 2. kursuse tudengite uusettevõtte idee Upit eesmärk on olla usaldusväärne partner riigi- ja suurettevõtetele, et pakkuda lahendust brändirõivaste ja muude reguleeritud tekstiilijäätmete käitlemiseks ringmajanduse põhimõttel.

Upit meeskonnaliikme Triinu Roosvalti sõnul kasvas idee välja soovist leida keskkonnasäästlik lahendus Eesti kohtusüsteemist maha kantud kohtunike talaaridele. Kuna talaaride puhul on tegu sellise jäätmega, mis ei tohi oma originaalsel kujul sattuda ühiskonnas vabakasutusse, siis hetkel lõpeb sellist laadi ametirõiva elu kas pinnasetäitena prügilas või põletatakse see energia tootmiseks katlas.

STARTERtallinn programmis osalemine aitas Upit meeskonnal jõuda probleemi tuumani. Koolituste ja arutluste käigus sai selgeks, et parandamist vajavaid kohti on ametirõivaste tellimise, -kasutamise ja -utiliseerimise protsessis sees juba hanke tegemise hetkel. Upit meeskond arendas projekti raames ideed, mis pakub ametirõivaste käitlemise osas riigi- ja teistele suurtele ettevõtetele kulusäästlikku ja brändi toetavat täisteenuslahendust. Samuti sai ideed arendades arvesse võetud ka 2025 aastal kehtima hakkav EL regulatsioon, mis kohustab edaspidi ettevõtteid rõivaid eraldi koguma ja ringmajanduse põhimõtetel käitlema.